Een korte vraag over een product of even snel de voorraad checken? Dat kan via ons speciale WhatsApp-nummer: 06 - 1714 7029. Bellen kan via 0252 - 527 790.

Helmen

Informatie

Nieuwe producten

Helmen

Het meest essentiële beschermingsmiddel van de coureur is de helm. Vandaar is het van het grootste belang dat een helm perfect past en zo de coureur maximaal kan beschermen in het geval van een crash. Pro-Racing verkoopt helmen van de merken Arai, Stilo, Sparco en Elite Helmets. Op aanvraag kunnen we ook helmen leveren van Simpson. (o.a. Stig he...

Het meest essentiële beschermingsmiddel van de coureur is de helm. Vandaar is het van het grootste belang dat een helm perfect past en zo de coureur maximaal kan beschermen in het geval van een crash. Pro-Racing verkoopt helmen van de merken Arai, Stilo, Sparco en Elite Helmets. Op aanvraag kunnen we ook helmen leveren van Simpson. (o.a. Stig helm) Door het aanbieden van verschillende kwaliteitsmerken met ieder voor zich verschillende pasvormen en functionaliteiten is het vinden van een geschikte helm bij Pro-Racing geen probleem.

Meer

Helmen Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën

 • FIA 8860

  Voor de hogere klassen in de autosport wordt vaak een helm met FIA 8860 keuring vereist. Dit zijn altijd helmen gemaakt van carbon. Veel merken gebruiken voor hun FIA 8860 helmen een speciale samenstelling carbon welke extra sterk maar toch bijzonder licht is. De testen die een FIA 8860 helm moet ondergaan zijn zwaarder dan de testen van een FIA 8859 helm. Een FIA 8860 helm is dan ook de meest veilige keuze. Naast de FIA 8860 keuring zijn de helmen ook altijd voorzien van een Snell keuring. Pro-Racing levert FIA 8860 gekeurde helmen van Arai, Stilo en Sparco.

 • FIA 8859 Carbon

  Helmen voorzien van een FIA 8859 keuring kunnen zowel gemaakt zijn van composiet/fiberglas als van carbon. Carbon heeft een aantal voordelen; de helm is lichter wat naast meer draagcomfort ook zorgt voor minder belasting van de nek tijdens een crash. Daarnaast is carbon sterker, wat de veiligheid ook ten goede komt. Naast de FIA 8859 keuring zijn de helmen ook altijd voorzien van een Snell keuring. Pro-Racing levert FIA 8859 Carbon helmen van Stilo en Sparco.

 • FIA 8859 Composiet

  De meest voorkomende autosport helmen zijn de FIA 8859 helmen gemaakt van composiet/fiberglas. Binnen de nationale autosport is een dergelijke helm vrijwel altijd de standaard. Deze helmen zijn veilig, maar toch redelijk betaalbaar. Naast de FIA 8859 keuring zijn de helmen ook altijd voorzien van een Snell keuring. Pro-Racing levert FIA 8859 Composiet helmen van Arai, Stilo en Sparco.

 • Overig

  In de categorie overig vindt u helmen welke niet speciaal zijn ontwikkeld voor de autosport. Deze helmen voldoen dan ook niet aan een FIA of Snell keuring en hebben bijvoorbeeld geen brandvertragend interieur. Deze helmen worden vaak gebruikt tijdens incentives waar geen keuring vereist is.